Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Πόλυ Κασδά βιογραφικό σημείωμα επικεντρωμένο στην συγγραφική της δράση

Άρθρα της δημοσιεύτηκαν στο Letters Seven Sleepers, Cahiers Europeens de Poesie  (Βέλγιο , Euphorium, Transylvania (Ρουμανία), Joker, Poesia e Spiritualita (Ιταλία).

Η Πρώιμη ποίησής της έχει βραβευτεί με τρία χρυσά μετάλλια από την Academie des Poetes d'Alexandrie, και έχει λάβει το  Grand Prix International de Poesie, Cercle International de la Pensee et des Arts Francais

198
υπήρξε μεταφράστρια του Ελληνικού Κέντρου της Διεθνούς Εταιρείας λογοτεχνών-κριτικών στο Παρίσι 1980 και Μαδρίτη 1981

Έχει συνεργαστεί με το Γ΄Βήμα 1988-1989 του Πέτρου Μάρκαρη στο Γ΄ πρόγραμμα ραδιοφωνίας

Έχει δημοσιέψει ποίηση: Περιοχή Σιωπής (Βογιατζής Αθήνα 1978)  και την συλλεκτική χειροποίητη συλλογή "τι ωραία που περνάμε στην εξοχή" (γκαλερί Επιστροφή 2001), διεπιστημονικά δοκίμια:  Το Συνειδητό Μάτι (Αιγόκερως-Τέχνη 1988), Πυρίσπορος (Αιγόκερως 1994), ποιητικά αφηγήματα:  ΠΑΙ Seven Sleepers coed. University Lucian Blaga Press 1997 στα Γαλλικά, Φλαμανδικά και Ρουμάνικα. Συμμετείχε στην έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης. Το ΠΑΙ κυκλοφόρησε στα ελληνικά από την Τυφλόμυγα το 2003 και στα ιταλικά από την Poesia e Spiritualita 2013. 

Το 2015 επανακυκλοφόρησε Το Συνειδητό Μάτι μεταφρασμένο στα αγγλκά και 'βελονισμένο' με σύγχρονες έρευνες στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης από τον καθηγητή Τ.Ν. Γιάννη Κόντο στο αγγλικό δοκίμιο με τίτλο Artificial Intelligence Professor Needles Poly Kasda's Conscious Eye, Southwind/Νότιος Άνεμος.

Το 2016 δημοσιεύτηκε το αλληγορικό της αφήγημα "όταν με κατάπιε εκείνη η λέξη" Σφίγγα, Φεστιβάλ των Κρυμμένων Θηβών 2016, σε συνεργία με το ιταλικό περιοδικό Poesia e Connoscenza, του οποίου είναι εκδότης για την Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου